Skip to main content

WAAROM ZIJN WE ER VOOR U?

Heel simpel. Als uw keuken gezien mag worden, als er geleefd mag worden, dan mag er ook oog voor detail zijn

Dan mag er plek zijn voor goede, duurzame producten die met aandacht en precisie worden gemaakt. Toch zijn we dat een beetje kwijtgeraakt. De ziel en het zwoegen van de maker gaan zelden nog schuil achter het product. In plaats daarvan wordt alles in verre oorden, in megafabrieken in gestandaardiseerde mallen gegoten. Vervolgens wordt alles met vervuilende vrachtschepen of -vliegtuigen deze kant op gebracht. Mensen zien steeds meer in dat dit onnodig is. Daarom ontwerpt, snijdt, last, schroeft en monteert Lichtstaal alles hier, in onze werkplaats in Doetinchem.

Het verhaal van een meubelmaker.

Grondlegger van Lichtstaal is Jeroen ter Maat.

Meubelmaker en restaurateur in Hamburg. Opknapper van boten. Lasser van pijpleidingen. Dat is een redelijke dwarsdoorsnee van mijn achtergrond. Uiteindelijk landde ik in Doetinchem om wederom als meubelmaker klanten blij te maken. Tussendoor maakte ik een grote beursstand voor een Duits bedrijf. Daarin stond een door ons gelast meubelstuk. Dit meubel werd opgemerkt door een horeca-ondernemer in Doetinchem, waarna ik voor zijn nieuwe zaak de complete inrichting mocht ontwerpen, maken en plaatsen.

Voor mij was dit een omslagpunt. Mond-tot-mond reclame deed zijn werk en vele cafés, restaurants en winkels volgden.

En er was Licht(staal)

Ik merkte dat de (flessen)rekken, maar ook de bardecoratie en de lampen die ik voor deze zaken maakte, bij mensen thuis net zo goed tot hun recht komen.

En daarom is Lichtstaal ontstaan. In de werkplaats van Lichtstaal werken we met staal, hout, glas en verlichting. Deze materialen brengen we samen om mooie, robuuste en dus duurzame producten voor u te maken.

De flessenrekken, keukenrekken en lampen hebben we in veel verschillende maten, zodat er vrijwel altijd iets bijzit dat past in uw keuken. Toch een afwijkende maat nodig? Dan maken we die.

Bekijk onze producten